Zwalm Kluistert - cultuurprogramma

Lieve Blancquaert - Circle of Life

Lieve Blancquaert - Circle of Life

"Circle of Life” is het sluitstuk van Lieve Blancquaerts wereldwijde zoektocht naar de mens en zijn rituelen, tradities en gebruiken, bij de meest universele momenten van geboorte, liefde en dood.

Lieve Blancquaert werkte jaren aan haar uitzonderlijke projecten Birth Day, Wedding Day en Last Days, die successen waren zowel op televisie als in boekvorm.

Geboorte, liefde en dood, de grote momenten uit het leven, zijn universeel. En toch altijd uniek. 

‘Circle of Life’ brengt de drie grote levensverhalen samen op een nieuwe, verrassende manier. Hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt, hoe en waarom we ons met elkaar verbinden en ten slotte hoe de wereld afscheid neemt. Samen wordt het een uniek multimediaal verhaal over de mens en deze wereld. Wat ons verenigt, en apart maakt.

Een onvergetelijke reis doorheen de wereld en zijn bewoners, door de bijzondere ogen van een uitzonderlijke reizigster.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
9 okt 2020
www.lieveblancquaert.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Ruben Van Gucht - Sportman II

Ruben Van Gucht - Sportman II

Elk nadeel heb z'n voordeel. Daar is ‘m, daar is ‘m! Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt. Zijn hart stond stil, maar zijn Pontiac tikte nog. Tommeke, Tommeke, Tommeke, wat doe je nu? Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen. In 1969 stopte ik met vrouwen en drinken. Het waren de zwaarste twintig minuten in mijn leven. Moet er nog zand zijn? Onder druk wordt steenkool diamant. De dag voordat ik sterf, word ik een Duitser. Want ik heb liever dat een Duitser sterft, dan een Hollander. Gaaaaaan Jan, ze kunnen niet volgen! Je mist 100% van de schoten die je niet neemt. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.

Een kleine greep uit een rijk arsenaal. Gevleugelde woorden. Vanwaar komen ze? Hoe zijn ze ontstaan? Wie sprak ze uit? Wanneer, door wie, waarom? En wat hebben ze met het leven van Ruben Van Gucht te maken?

Het podiumtrio is dit keer een kwartet geworden. Opnieuw geflankeerd door troubabroers Mathieu & Guillaume en dit keer vergezeld door Jonathan Bockstael.

Sporters leveren een ongeziene bron van inspiratie op.
De meest succesvolle sporters hebben vaak een unieke kijk op het leven. In SPORTMAN II gaat Ruben Van Gucht op jacht naar legendarische uitspraken in de sportgeschiedenis. Grappige, beklijvende, historische en inspirerende uitspraken. SPORTMAN II is opnieuw een inkijk in het leven van Ruben Van Gucht, maar vooral een trip down memory lane, langsheen grote kampioenen met grote verhalen en kleine kampioenen met kleine anekdotes.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
12 feb 2021
www.rubenvangucht.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Het WOLK - Zeep

Het WOLK - Zeep

 Soms wil ik gewoon verdwalen,
de weg kwijt zijn in ‘t grote bad.
Dan zou ik stiekem onderduiken,
stil verdwijnen langs dat gat.
In dat gaatje loopt een glijbaan,
met bestemming blauwe zee.
Heerlijk roetsjen, lekker gillen.
Heb jij ook zin? Kom maar mee!
Weet jij welke kant we moeten?
Links of rechts, da’s moeilijk, zeg.
Zullen we ‘t vragen aan de vissen,
die weten vast de juiste weg.

Het WOLK maakt een zeepzoete en betoverende voorstelling voor de allerkleinsten. Ze dompelen de zaal onder in een waterwereld waar alles mogelijk is. Mee zwemmen met de vissen, racen op zeepaardjes, dansen tussen de kwallen. Hopelijk kunnen jullie lang genoeg jullie adem inhouden?

Voor kinderen vanaf 2 jaar en hun (groot)ouders.

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
28 feb 2021
www.hetwolk.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Isolde & Les Bens

Isolde & Les Bens

 Isolde Lasoen is al lang niet meer louter bekend als 'de drumster van DAAN'. Door de jaren heen bewees ze een veelzij­dige muzikante te zijn die zich met veel passie en overgave in verschil­lende bands en projecten stort, als drummer én als zangeres. In haar solotra­ject combineert ze beide en wordt ze daarbij al sinds het begin begeleid door Les Bens.

Samen met deze rasmuzi­kanten bouwde Isolde intussen een ijzersterke live reputatie op en verzorgde ze een lange reeks succes­volle concerten in verschil­lende formaties. Na het verschijnen van de EP 'l'Inconnu' en de LP 'Cartes Postales' komt er in 2020 ook een nieuw album uit met covers, een selectie van Franse en Engels­ta­lige songs - bekend, minder bekend, cult of instru­men­taal - die Isolde en haar muzikanten de voorbije jaren live op een coole, jazzy, charmante maar edgy manier naar hun hand hebben gezet.

Ondertussen is Isolde ook nieuw eigen werk aan het componeren. Live zal Isolde een gevari­eerde set brengen met werk uit haar albums, gecombi­neerd met nieuwe songs en verras­sende covers.

 

De Zwalmparel, Sportlaan 1, 9630 Munkzwalm
19 mrt 2021
www.isoldeetlesbens.be
Niet-gecategoriseerd
editeer
Wannes Cappelle & Nicolas Callot - Kom, benevelt mie!

Wannes Cappelle & Nicolas Callot - Kom, benevelt mie!

 

Wie Wannes Cappelle zegt, zegt Het Zesde Metaal. Met uitzondering welteverstaan van de Belgische pianist Nicolas Callot. Die begon spontaan aan Franz Schubert te denken, toen hij Cappelle enkele jaren geleden bezig hoorde. "Vooral wat hij solo doet op gitaar, sluit hard aan bij wat Schubert in de 19de eeuw deed”, weet Callot. De Oostenrijkse componist speelde zelden voor grote zalen, "maar musiceerde in de huiskamer met vrienden errond. En dat zit ook in de muziek. Zowel in die van Schubert als in die van Wannes."

De pianist stelde aan Cappelle voor om samen in de ruim zeshonderd liederen van Schubert te duiken. Die vond dat wel een aantrekkelijk idee, maar het zou uiteindelijk tot vorig jaar duren voor de twee er effectief werk van maakten. Het opzet was simpel: Nicolas Callot zou enkele liederen uit het repertoire van Schubert selecteren en Wannes Cappelle zou daarvan de teksten – geschreven door Duitse dichters als Goethe – vertalen in het West-Vlaams.

Het resultaat stellen ze graag aan je voor tijdens hun tournee 'Kom, benevelt mie!'

 

Kerk Sint-Blasius-Boekel, Boekelbaan 151, 9630 Zwalm
30 mei 2021

Niet-gecategoriseerd
editeer
             Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory