Subsidies voor Noord-zuid activiteiten

Hoewel ontwikkelingssamenwerking niet meteen tot een van de kerntaken van een gemeente lijkt te behoren, vindt het gemeentebestuur dat het gemeentelijk beleidsniveau best geplaatst is om aan bepaalde doelen te werken omdat dit het beleidsniveau is dat het dichtst bij de burger staat.

Voedsel, veiligheid, bescherming tegen natuurelementen zijn minimale behoeften waarzonder leven niet meer mogelijk is. Dat zijn nochtans de dagelijkse problemen van miljarden mensen op deze planeet. Het belangrijkste recht van ieder mens en van iedere samenleving is om zelf te kunnen bepalen wat deze basisnoden en oplossing ervan zijn. Wanneer een samenleving zelf zijn lot in handen kan nemen, is de eerste stap naar ontwikkeling gezet. Respect voor cultuur en voor mensenrechten, voor democratie is dé sleutel voor ontwikkeling, vandaar dat respect voor de rechten van de mensen en voor algemeen erkende sociale rechten de basis vormt van elk ontwikkelingsbeleid.

Ons belangrijkste doel hierin als gemeente is werken aan de mondiale solidariteit, want de tijd blijft lopen. Elkeen dient zijn steentje bij te dragen om de uitdagingen waar we als wereldgemeenschap voor staan te realiseren. Een van de acties van de gemeente is het subsidiereglement voor NGO’s, projecten in het Zuiden en sensibilisering in het Noorden, 4-de pijlerorganisaties.
 

Wil je graag een toelage aanvragen als Zwalmse burger of vereniging? 

Hier vind je een aanvraagformulier en het reglement.
 Zuidlaan 36
9630 Zwalm
cultuur@zwalm.be
T 055 49 91 91 

Vanaf 04/05/2020 werken alle diensten enkel nog na afspraak. Een afspraak maak je hier of via de centrale infolijn (T 055 49 91 91).
 
De dienst blijft wel op onderstaande uren telefonisch beschikbaar:

maandag: 9 tot 12 u. - 14 tot 15.30 u.
dinsdag: 9 tot 12 u. - 14 tot 15.30 u.
woensdag: 9 tot 12 u. - 14 tot 15.30 u.
donderdag: 9 tot 12 u. - 14 tot 15.30 u.
vrijdag: 9 tot 12 u.

            Maak een afspraak   Meldingen   digitaal loket   Sitemap   Contact   Privacyverklaring gemeente en OCMW Zwalm    

© Gemeente Zwalm | Alle rechten voorbehouden. | Powered by The eForum Factory